Cryptocurrency Financial Crime Risk Management

Date: 2 juni 2022

De adoptie van cryptocurrencies (virtuele valuta) in de Nederlandse economie neemt toe. Trendontwikkelingen laten zien dat crypto ‘here to stay’ is. Het kan toegevoegde waarde leveren aan het huidige financiële stelsel en biedt tevens hulp bij humanitaire rampen (zoals de oorlog in Oekraïne). Crypto’s kunnen kansen bieden, maar brengen ook risico’s met zich mee. Zo kunnen criminelen crypto’s onder meer gebruiken voor het witwassen van geld, het financieren van terrorisme, het ontduiken van belasting en het omzeilen van sanctieregelgeving.

How can we help

Wet- en regelgeving en toezicht ten aanzien van crypto is nog in ontwikkeling. Echter is het nu al van belang om binnen uw organisatie kennis, visie en beleid ten aanzien van crypto’s te ontwikkelen zodat u goed voorbereid bent en uw organisatie zo goed mogelijk beschermt. 

Onze Consultants hebben uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van visie en beleid ten aanzien van crypto bij financiële instellingen. Wij zijn op de hoogte van de discussies die spelen in publiek-private samenwerkingen en hebben ruime ervaring in het verzorgen van trainingen op het gebied van crypto. 

Klaar om te starten? Neem contact op met één van onze consultants.