Over ons

Compliance Consultants met een missie

Compliance Champs is een Rotterdams consultancy bedrijf. Wij helpen financiële instellingen (banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en cryptodienstverleners) bij het effectief en efficiënt beheersen van hun compliance- & integriteitsrisico’s. Met onze uitgebreide expertise en ervaring bij een variëteit aan financiële instellingen zijn wij in staat om uw compliance risk management blijvend te verbeteren.

Onze primaire focus zit op het verbeteren van het “Know Your Customer” raamwerk van onze klanten. Met onze holistische aanpak helpen wij niet alleen bij het maken van strategische keuzes, maar komen wij ook met robuuste, praktische en kostenbesparende oplossingen. Daarnaast kijken wij ook naar commerciële kansen die dit met zich mee brengt.

Wij krijgen energie van de mogelijkheden op het snijvlak van wet- en regelgeving, business en de snelle ontwikkeling van technologie. Wij werken samen met diverse business partners waarmee wij de verschillende onderdelen van uw KYC raamwerk beter en slimmer kunnen maken. Hiermee dragen wij bij aan de integriteit van de financiële sector.

We stellen ons netwerk open voor ZZP’ers, ambitieuze Compliance Consultants en financiële instellingen die op zoek zijn naar talent. Daarnaast brengen wij graag organisaties met elkaar in contact die vergaande synergie kunnen bereiken bij het ontwikkelen van optimale klantoplossingen. Wij bieden een platform waar vraag en aanbod naadloos op elkaar aansluiten. Dit met als doel om alle partijen in de samenwerking te laten profiteren, wat uiteindelijk leidt tot happy Compliance professionals – zowel onze klanten, business partners, ZZP’ers, eigen consultants en o ja, ook toezichthouders.

Onze uitdagingen

De wereld om ons heen verandert en de complexe wet- en regelgeving die op uw organisatie van toepassing is verandert mee. Wij snappen de uitdagingen die het met zich meebrengt om enerzijds compliant te blijven aan wet- en regelgeving,  en anderzijds  zoveel mogelijk de kosten te beheersen om uw business rendabel te houden.

Hierdoor heeft u behoefte aan kwalitatief goede en duurzame oplossingen voor een goede prijs. Echter loopt u er tegenaan dat het benodigde talent steeds lastiger is te vinden in de grote vijver van ZZP’ers en Consultants. Tegelijkertijd is het voor ZZP’ers een uitdaging om te weten welke organisatie behoefte heeft aan zijn of haar specifieke skills. 

Onze beloftes

Werken met een flexibele organisatie is ideaal in tijden van onzekerheid, verandering of korte tijdslijnen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten waar krijgen voor hun geld. Wij streven er daarom naar uw uitdagingen bij de kern aan te pakken, te komen met een duurzame oplossing om onszelf zoveel mogelijk misbaar te maken. Dit doen we door het leveren van de juiste mensen die de benodigde kwaliteit en ervaring hebben voor het adresseren van uw vraagstuk.

Met passie voor ons vak, een sterke delivery focus, no-nonsense mentaliteit, transparante manier van communiceren en een warme en persoonlijke aanpak gaan wij voor u aan de slag, waarbij we er naar streven onszelf overbodig te maken. En dit voor een eerlijke en transparante prijs, die lager ligt dan die van onze concurrenten. Als u er klaar voor bent om onze dienstverlening voor uw organisatie in te zetten, dan staan onze Compliance Champs voor u klaar. 

Purpose

Onze missie is om compliance professionals gelukkig te maken. Mensen houden ervan om zinvolle relaties te hebben, zinvol werk te doen en bij te dragen aan de samenleving. Tegenwoordig dienen financiële instellingen om te gaan met een wetgevingslandschap dat voortdurend in ontwikkeling is om compliant te blijven en hun goede reputatie als verantwoord bedrijf te behouden.

Onze Compliance Champs krijgen energie van het aanpakken van complexe compliance uitdagingen waarmee onze klanten – banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en cryptodienstverleners – worden geconfronteerd en dragen zo bij aan het versterken van de integriteit van het financiële systeem. Wij zijn van mening dat maximale resultaten voor onze klanten worden bereikt wanneer er gedeelde waarde is voor onze klanten, business partners en Compliance Champs.

Daarom hebben we aandacht voor de mens achter de collega, onze klant en business partner. We creëren een veilige en inspirerende omgeving waarin onze hongerige en leergierige Champs zich continu kunnen ontwikkelen, hun potentieel en ambities kunnen waarmaken en plezier hebben in hun werk.

We begrijpen dat compliance niet alleen gaat over het voldoen aan wet- en regelgeving, maar dat het ook (commerciële) kansen biedt voor onze klanten. Door voortdurend te investeren in persoonlijke klantrelaties krijgen we beter inzicht in wat onze klanten daadwerkelijk nodig hebben. Met onze no-nonsense mentaliteit, transparante manier van communiceren en het streven om onszelf overbodig te maken, zetten we altijd een flinke stap extra.

Hiermee creëren we optimale resultaten die uiteindelijk leiden tot tevreden klanten, business partners en Champs – die met veel plezier samenwerken, tegen een eerlijke en goede prijs.

Compliance Champs manifesto

We practice what we preach

Wij behandelen anderen op de manier waarop wij zelf ook behandeld willen worden. We voegen de daad bij ons woord en komen onze afspraken na. Wij geloven dat dit uiteindelijk leidt tot vertrouwen, de basis voor duurzame relaties.

We are friends

Wij hebben actief aandacht voor de persoon achter de collega, klant of business partner. Wij bevorderen een cultuur waarin eerlijkheid, authenticiteit en veilig conflict centraal staan. Wij gaan met elkaar om zoals vrienden met elkaar omgaan. We hebben plezier tijdens ons werk, wat leidt tot optimale resultaten en klanttevredenheid.

We leave our jersey in a better place

Als Compliance Consultants zien wij het als onze taak om de compliance organisatie van onze klant te verbeteren en onszelf overbodig te maken. Wij zorgen ervoor dat we de klantorganisatie in een betere staat achterlaten.

We are honest but polite

Wij geloven dat eerlijke en open communicatie randvoorwaardelijk zijn voor een succesvolle samenwerking. Eerlijkheid duurt het langst en zal uiteindelijk leiden tot de optimale uitkomst voor onze klanten.

We are eager and always going the extra mile

Wij hebben passie voor ons vak en zetten altijd een flinke stap extra om uw uitdaging bij de kern aan te pakken. Wij zijn leergierig en streven er naar onze dienstverlening continu te verbeteren. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening competitief blijft. We denken groot en stellen keer op keer hoge verwachtingen, en proberen deze verwachtingen altijd te overtreffen.